Tehnologija World-wide-web

Suosnivač Whatsappa apeluje da se briše Facebook

Suosnivač aplikacije Whatsapp Brajan Ekton ponovo je pozvao korisnike da izbrišu svoje profile na društvenoj mreži Fejsbuk.

Foto: diego_cervo

On je pred studentima na Univerzitetu Stenford u Kaliforniji kritikovao Facebook i druge tehnološke gigante poput Google, jer su previše fokusirani na profit, prenosi londonski San.

Ekton je 2014. godine prodao Facebooku svoj udeo u Whatsappu za 14. milijardi dolara, a kompaniju je napustio 2017. godine, jer se, kako je rekao, nije slagao da oglasne poruke treba da se uvode u platformu za razmenu poruka.

Ekton je danas šef Signala, neprofitnog rivala Whatsappu, a direktora Facebooka Marka Zakerberga optužio je da trguje s privatnošću korisnika kako bi omogućio reklame na svojoj platformi i povećao prihod.

Ovo je drugi put da Ekton poziva na brisanje Facebooka – to je uradio preko Twittera, gde je napisao “Vreme je #izbrišitefacebook” nakon što se društvena mreža uplela u skandal s političkom konsultantskom firmom Kembridž analitika, koja je neovlašćeno pristupila podacima 87 miliona korisnika.

Izvor: Tanjug

Slične objave

Predstavljen Huawei Nova 5i Pro: Kirin 810, četiri kamere, 4000mAh baterija

V.R.

Huawei uspješno gradi 5G mreže po svijetu

V.R.

Četiri puta veća mapa od one u originalu

V.R.

Ostavite komentar