Košarka Sport

Žrijeb za Mundobasket: Srbija u grupi D sa Italijom, Filipinima i Angolom, ne može na SAD do polufinala!

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće u grupi D Svetskog prvenstva u Kini protiv selekcija Italije, Filipina i Angole.

Izabranici Aleksandra Đorđevića nalaze se u grupu po meri, pošto su iz četvrtog šešira dobili Filipine, a ne Kanadu ili Crnu Goru.

Iz trećeg šešira nije bilo lakog protivnika za “Orlove” i odatle su nam došli “Azuri”, dok su Rusija, Australija i Brazil završili u drugim grupama.

Ukoliko Srbija obzebedi prvo mesto u grupi automatski će izbeći selekciju SAD do mogućeg finala, ukoliko naravno “Drim tim” bude prvu u grupi sa Turskom, Češkom i Japanom.

Imamo i grupu “smrti”. U njoj će igrati selekcije Litvanije, Kanada, Australije i Senegela. Veoma teška grupa i jedan od favorita za visok plasman će već u grupi završiti takmičenje.

Selekcija domaćina je dobila grupu po meri, pošto će igrati sa Poljskom, Venecuelom i Obalom Slonovače, i ovo je svakako najslabija grupa.

Reprezentacija Crne Gore nalazi se u teškoj grupi i uopšte nisu imali sreće. Izabranici Zvezdana Mitrovića igraće protiv Grčke, Brazila i Novog Zelanda.

Kada je reč o sistemu, dalje prolaze po dve ekipe, potom se prave četiri grupe od četiri tima i dalje prolaze po dve selekcije. Mundobasket u Kini na programu je od 31. avgusta do 15. septembra, a reprezentacija Srbije brani zlato.

Grupe za Svetski kup u Kini su:

Grupa A: Poljska, Venecuela, Kina

Grupa B: Rusija, Argentina, Koreja, Nigerija.

Grupa C: Španija, Iran, Portoriko

Grupa D: Angola, Filipini, Italija, Srbija.

Grupa E: Turska, Češka, SAD

Grupa F: Grčka, Novi Zeland, Brazil, Crna Gora.

Grupa G: Dominikanska RepublikaFrancuska, Nemačka

Grupa H: Litvanija, Australija, Kanada

Košarkaška reprezentacija Srbije startovaće na šampionatu svijeta u Kini utakmicom protiv selekcije Angole.

Na sajtu Svjetske košarkaške Federacije je objavljeno da će meč biti 1. septembra. Dan kasnije, predviđen je duel sa Filipinima, dok je derbi grupe D sa Italijom zakazan za 4. septembar.

Očekuje se da će upravo duel sa Italijom odrediti ekipu koja će osvojiti prvo mjesto u grupi, koja se ukršta sa grupom C u kojoj su Španija, Iran, Portoriko i Tunis.

Po dvije najboljeplasirane ekipe idu u narednu fazu.

Slične objave

Kirjos eliminisan sa Indijan Velsa

V.R.

“Dobro došao, Siniša!”

Z.K

Grujić igrao cijeli meč, Volsfburg ubjedljiv u Berlinu

V.R.

1 Komentar

Ostavite komentar