Ja tako mislim / Posuđeni komentar

GORAN DAKIĆ: Dno dna

Piše: Goran Dakić

Od čije je pljuvačke napravljena hulja koja je naredila da se na javni servis prenese vijest sa besramnog portala u kojoj stoji da je „Davor Dragičević otpočeo novi život u Austriji sa djevojkom Draganom“? Od kakve je prašine sazdan nitkov koji je naredio da isti taj tekst prenese i novinska agencija Republike Srpske? U kakvom je blatu zamiješana ta fukara?

Možda mogu da razumijem da one koji su prenijeli ovaj tekst ne zanima ko je i zašto ubio dječaka u centru Banje Luke. Možda mogu da razumijem da ih ne zanimaju ni Lukač, ni Ilić, ni Ćulum, ni Karan. Ni pekara. Ni Crkvena. Ni kaiš, ni gaće. Ni nalaz patologa, ni kuća Rađenović. Možda mogu to da razumijem. Teško, gotovo jedva, ali možda mogu.

Možda mogu da razumijem i to da one koji su prenijeli ovaj tekst ne zanima jedna visoko podignuta pesnica. Možda mogu da razumijem da ih ne zanima istina. Da ih ne zanimaju suze. Da su gluvi na pitanja. Da nemaju kameru. Da su novinari na drugim zadacima. Da su predsjednički govori i premijerske donacije važnije. Možda mogu da razumijem da ne vide, da misle da nije bitno i da ne žele o tome.

Možda mogu da razumijem da ne žele o hitnim procedurama. O lobijima koji lome premijera. O Nešićevim nekretninama. O Petrovićevim hacijendama. O Kovačevićevom podrumu i buretu viskija. Možda mogu da razumijem da im je Špirićev krompir važniji od ubijenih banaka. Da im je Dodikova ojkača pod šatorom važnija od miliona koji su se slili oko petlje kod Bakinaca.

Možda mogu da razumijem da ih ne zanima zašto je tijelo jednog ubijenog dječaka izvađeno iz zemlje i ponovo sahranjeno u drugoj državi. Možda mogu da razumijem zašto govore o politizaciji dok se majka ubijenog trese od bola. Možda mogu da razumijem zašto im je bitniji Anto Nobilo od istine koja nema ekskluzivnog vlasnika, a kada bi ga i imala odavno bi oprala ruke od hrvatskog odvjetnika.

Sve to možda mogu da razumijem. Sve. Možda.

Ali ne mogu da razumijem od čije je pljuvačke napravljena hulja koja je naredila da se na javni servis prenese vijest sa besramnog portala u kojoj stoji da je „Davor Dragičević otpočeo novi život u Austriji sa djevojkom Draganom“? Od kakve je prašine sazdan nitkov koji je naredio da isti taj tekst prenese i novinska agencija Republike Srpske? U kakvom je blatu zamiješana ta fukara?

Piše: Goran Dakić za izvor.ba

Slične objave

Bajka o mađarskom kapitalizmu (ni)je politička

Z.K

Kako su Srbi postali krivci za sve

M.

Ukrajinski izbori pod lupom Moskve

Z.K

1 Komentar

racic Mart 16, 2019 at 10:12 pm

Niti laži onih koji lažu su isprepletene svuda oko nas,
svakim danom njima je sve teže ne saplitati se o njih.
Paranoja pohlepnih, nemoralnih i licemjernih
liječi se tako što trebamo još iskrenije i još strasnije ljubiti
Istinu, Slobodu, Pravdu i Otadžbinu.
Budimo slobodni i neustrašivi kao Bog.

Odgovori

Ostavite komentar