Svijet Vijesti

Šok snimak sa Novog Zelanda

Australijski mediji objavili su snimak iz automobila koji je terorista Brenton Tarant emitovao uživo na Fejsbuku u trenutku kada je kretao u krvavi pohod ka džamiji u novozelandskom gradiću Krajstčerču.

Na šokantnom snimku čuje se izvesna pesma iz 90-ih godina “Karadžiću, vodi

Srbe svoje…”. Osim toga, napadač je slušao čitav niz stranih pesama.

Zasad nije poznato u kakvoj je eventualnoj vezi ovaj čovek sa Balkanom ili sa srpskom zajednicom i zašto je baš ovu pesmu slušao u automobilu.

Australijski ekstremista Brenton Tarant (28) otvorio je vatru u džamiji Al Nur na Novom Zelandu, u gradu Krajstčerču, a tom prilikom je ubijeno najmanje 40 ljudi.

Kameru je najverovatnije nosio na šlemu. Kad je sve ispucao, vratio se do kola po još municije. Kada se vratio do džamije, tražio je preživele i pucao u ljude koji su nepomično ležali na zemlji. Video se završava njegovim odlaskom.

Pre krvavog pira, na Tviteru je postavio manifest u kome objašnjava zašto će krenuti u napad. Sebe opisuje kao običnog belca, muškarca rođenog u Australiji, pripadnika radničke klase iz skromne porodice.

https://youtu.be/1HJKIleh92M

(Kurir)

Slične objave

Sjeverna Koreja ispalila raketu

D V

Ðuriću zabranjen ulazak na KiM

M.

Što su protiv nje političari?

M.

1 Komentar

Васкрсија, Бања Лука, Република Српска Mart 15, 2019 at 3:59 pm

Да ли смо ми срби сад криви што је “”србин”” Brenton Tarant убијао муслимане у џамији а претходно слушао српске пјесме у ауту???????? И ли је то можда крив Радован Караџић, о коме се пјева у пјесми…???
Ма за све смо ми криви, тако је најлакше…..

Odgovori

Ostavite komentar