Magazin Zanimljivo

Posljednje fotografije kraljice slonova su sirova snaga i ljepota

Duže od 60 godina, slonica koju su svi zvali F_MU1 lutala je nizijom Tsava, u Keniji. Bila je jedna od posljednjih preostalih afričkih “super kljovaša” – nazvanim tako jer su im kljove toliko duge da dodiruju zemlju.

Britanski fotograf Will Burrard-Lucas snimio je nevjerovatne fotografije slonice prije nego što je preminula od starosti.

– Da je postojala Kraljica slonova, to bi sigurno bila ona – rekao je za Newsbeat.

U Africi je preostalo manje od 30 takvih slonova, piše BBC. Will je na projektu proveo 18 mjeseci. Prvi put kada je vidio ovu divnu životinju ostao je bez riječi.

– Bila je mršava i stara ali se kretala nevjerovatno dostojanstveno. Kljove su joj bile dugačke toliko da su dodirivale zemlju – otkrio je fotograf.

Ova vrsta slonova je ugrožena zbog toga što ih ljudi love i ubijaju, a zatim prodaju kljove.

Prije dvije godine 50-godišnji slon pod imenom Satao II je ubijen blizu Tsava nacionalnog parka i njegove slike su obišle svijet.

Willove fotografija biće objavljene u njegovoj novoj knjizi, Land of Giants, a neke je objavio i na Instagramu. Posljednju fotografiju F_MU1 snimio je kraj vode. “Bio je to osjećaj privilegije i euforije koji će zauvijek ostati u meni”, rekao je.

Izvor: index.hr

 

Slične objave

Dejvid i Viktorija Bekam će svoje imanje ograditi bodljikavom žicom

V.R.

Jelena Đoković: Džangrizava sam kad sam umorna

V.R.

Jelisaveta Orašanin: Uspavam ćerku i otrčim na žurku dok je Miloš čuva

V.R.

Ostavite komentar