Republika Srpska / BiH Vijesti

Davorov oproštaj od Davida: Halaliti svoje dijete od 21 godinu neću nikada

Uoči drugog ukopa tijela Davida Dragičevića prisutnima se obratio njegov otac Davor. Poručio je kako se nada da će njegovo dijete konačno ovdje naći spokoj, a da njegovo ubistvo neće oprostiti.

Ponovio je kako su mu dijete ubile institucije RS, MUP, tužilaštvo i predsjednik, ali i poručio kako će grupa Pravda za Davida postojati uvijek u Austriji i BiH.

“Konačnu odluku i presudu ću imati lično ja Davor Dragičević, kao i brat Muriz Memić za svoje dijete. Oprostiti se od njega danas ne mogu. Halalilt’ svoje dijete od 21 godinu u onom sanduku i kosti njegove, državo, neću nikome i nikada. Kasno ćete shvatiti koliko su moje riječi ozbiljne, ali to je vaš problem. Nadam se da će moje dijete barem ovdje naći spokoj, mir neće ni on ni ja dok god ubice šetaju Banjom Lukom, Republikom Srpskom i Bosnom i Hercegovnom”, rekao je Davor okupljenima.

Kazao je kako ga više ne zanima šta će se pisati i govoriti o njemu i njegovom djetetu.

“Ubili ste dijete, ubili ste mu porodicu, dom, svijeću, slavu, prezime. Za mene ne postoji ništa više, samo pravda za moje ubijeno dijete. Sve je već rečeno, a učinjeno nije ništa. Dragi moj sine, dušo moja, dragi naš Davide, dušo naša, nadam se da ćeš danas pronaći svoj spokoj”, kazao je Davor.

Vječni počinak Davida Dragičevića nalaze i se na gradskom groblju u Wiener Neustadtu kod Beča.

Klix.ba

Slične objave

Srpska prodaje obveznice za 35 miliona maraka

M.

Mafijaški obračun u Novom Sadu

M.

Prlić će kaznu izdržavati u VB

M.

Ostavite komentar