Hardware i software Tehnologija

Slanje enkriptovanih fajlova preko Firefox Send servisa od danas je dostupno svima

Mozilla je korisničku privatnost načinila glavnim elementom svog Firefox pregledača, istovremeno kritikujući kompanije za koje veruje da ne čine dovoljno na polju sigurnosti. Najnovije ažuriranje za kompanijin browser, servis za end-to-end transfer enkriptovanih fajlova, spada u ove poteze.

Firefox Send je predstavljen 2017. godine kao deo Firefox Test Pilot programa, koji je ranim korisnicima omogućavao da isprobaju eksperimentalne funkcije, a sada je unapređen. Oni koji imaju Firefox naloge sada mogu da dele fajlove veličine do 2.5GB između različitih browsera, dok su ostali korisnici limitirani na 1GB fajlove. Takođe, dostupna je i Send Android aplikacija u beti.

Za razliku od Dropbox i WeTransfer servisa (koji nude više prostora ukoliko za to platite), Firefox Send ima samo jednu osnovnu opciju, koja je besplatna. Doduše, to znači i da napredni korisnici ne mogu da dokupe više prostora.

Međutim, Firefox Send stiže sa dovoljnim brojem sigurnosnih opcija i poboljšanja, koje će zadovoljiti najveći broj Firefox korisnika. Korisnici mogu da izaberu koliko će trajati njihov link za fajlove, broj preuzimanja fajla, kao i da li je potrebno dodati opcionu lozinku. Primaoci sadržaja jednostavno dobijaju link za preuzimanje fajla bez obzira na to da li imaju Firefox nalog ili ne.

Izvor: Firefox

Slične objave

Island kao simulacija Marsa: Pripreme za ekspediciju Mars 2020

V.R.

Nintendo tužio kompaniju koja organizuje Mario-Kart trke

D V

EMUI 10 zvanično stiže 9. avgusta

D V

Ostavite komentar