Region Vijesti

Haradinaj Mogerinijevoj: Dijalog odavno izašao iz kolosjeka

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio da je dijalog Beograda i Prištine zapao u krizu i prije nego što su uvedene taksu na srpsku robu.

Prema njegovim riječima, kako prenosi RTS, nastavak razgovora ne treba uslovljavati.

“Imamo nedostatak transparentnosti. Podsticanje predložene razmjene teritorija i nesprovođenje postojećih sporazuma. To su razlozi. Dijalog se može i treba nastaviti bezuslovnim tarifama”, napisao je Ramuš Haradinaj na svom Tviter nalogu.

Haradinaj je reagujući na izjavu visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu i bezbjednosnu politiku Federike Mogerini, koja je iz sjedišta Ujedinjenih nacija u Njujorku pozvala Prištinu da ukine taksu, dodao da je “dijalog između dvije države izašao iz koloseka prije uvođenja takse”.

Mogerini je članicama Savjeta bezbjednosti UN, osim zahvalnosti za konstruktivan pristup u dijalogu Beograda i Prištine, prenijela da je za potpuni nastavak razgovora, potrebno ukinuti taksu koju ju je nametnula kosovska vlada.

Najavila je da će na dan kada taksa bude ukinuta, odmah sazvati novi sastanak za dijalog kako bi se postigao pravno obavezujući sporazum koji će se baviti svim vanrednim pitanjima i dovesti do potpune normalizacije odnosa između Prištine i Beograda.

(rts)

Slične objave

Pronađena sličnost između nesreća u Etiopiji i Indoneziji

M.

Građani BiH posjeduju 1,1 milion pušaka i pištolja

M.

BANJALUKA – Kamion sletio s puta u Krupi na Vrbasu

D V

Ostavite komentar