Magazin Zanimljivo

Pronašli smo najluđu fotku s porođaja na kojoj mama vrišti od smijeha

Fotografija koju je 1986. napravio Kit Biti iz Toronta je jedna od najupečatljivijih i najpozitivnijih slika žene s porođaja koju smo vidjeli.

Na slici je mama koja tek što se porodila i zakocenula se od smijeha jer je muž koji je prisustvovao porođaju upravo pao u nesvijest pored kreveta. Biti je napravio fotku za dnevni list Star i rubriku “Day in The Life of Toronto”.

– Dobio sam zadatak da pratim rođenje bebe u Women College bolnici. Tata je bio prisutan i sve je išlo prilično fino dok on nije vidio bebu i onesvijestio se. U trenutku kada je fotografija snimljena otac nije mogao da se vidi (jer je bez svijesti) na podu s druge strane kreveta. Htio sam da uhvatim odozgo kako bi se i on vidio, ali nisam imao na šta da se popnem osim medicinske opreme. Odlučio sam da odustanem od ideje da i tata bude na slici i da se koncentrišem na mamu i dijete – rekao je fotograf.

Mama s fotografije je prije osam godina rekla: “Morali su da odlijepe Majka s poda, stavili su ga na stolicu i bio je ok.” Ona se zove Meri, a tata je Majkl. U njihovoj kući i dalje odzvanja smijeh iako se Meri bori s rakom dojke.

– Sada na sve gledam potpuno drugačije, posebno na majčinstvo. Ništa ne uzimam zdravo za gotovo. Drugačije je kada se suočiš s nečim kao što je rak. Sada, kad mi djeca nešto govore, zaista ih slušam. Slušala sam i ranije, ali sada pažljivije. Mislim da sam bolja majka – rekla je Meri.

Happy 33rd Birthday Myles! 🎂01/07/1986 — Mary Dininio of Stroud, Ont., laughs moments after giving birth to son Myles…

Gepostet von Toronto Star Archives am Montag, 7. Januar 2019

Šta se zapravo desilo tog dana, kada je nastala legendarna fotka? Majk je radio treću smjenu dan prije. Tog jutra nije jeo ništa, a onda je suprugu hitno morao da odveze na porođaj u bolnicu. Bolnica je na sat vremena od njihove kuće. Kad su stigli Meri je počela da se porađa, Majk je preblijedio, koljena su mu otkazala i pao je na pod, pored njenog kreveta.

Izvor: Noizz.rs

Slične objave

Uopšte nismo tako zamišljali novu djevojku Breda Pita

J K

Bodybuilder je pojeo 17.000 kalorija u danu, evo kako je to izgledalo

J K

Fascinantna boja neba iznad Floride

V.R.

Ostavite komentar