Republika Srpska / BiH Vijesti

Propao opoziv, utjeha u tužbama

Nakon propalog refrenduma za opoziv načelnika Teslića pljušte kivične prijave.

Opštinski odbor SNSD-a Teslić podnio je prijavu Okružnom javnom tužilaštvu Doboj protiv načelnika opštine Teslić Milana Miličevića, te visokih funkcionera SDS-a Darka Babalja, Marinka Božovića i Neđe Kapurana, jer su “počinili više krivičnih djela tokom postupka opoziva načelnika opštine Teslić 3. marta”, saopšteno je iz teslićkog SNSD-a.

“Navedenima se na teret stavlja sprečavanje održavanja izbora i glasanja, izazivanje nereda, javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje, i udruživanje radi vrđenja krivičnih dijela”, navodi se u saopštenju ove stranke.

Iz teslićkog SNSD-a podsjećaju da je pomenuta grupa u nedjelju, 3. marta, na dan održavanja postupka opoziva Miličevića, upala u prostorije Komisije za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine Teslić, čime je ometala njihov rad.

Iz ove stranke navode i da je ispred prostorija Komisije, Miličević javno uputio prijetnje, rekavši “kako će dignuti u vazduh sve”.

Krivične prijave protiv svih onih koji su učestvovali u pokušaju lažiranja rezultata najavio je i načelnik Teslića Milan Miličević (SDS).

Prema podacima od 6. marta, protiv opoziv načelnika opštine Teslić Milana Miličevića izjasnilo 9. 737 dok je 5.825 birača bilo za.

Opoziv Miličeviću pokrenut je na incijativu SNSD-a.

Predsjednik RIK-a Oliver Blagojević rekao je ranije da će Komisija za sprovođenje postupka opoziva danas brojati glasove koji dođu poštom, i da je naložio Komisiji da objavi preliminarne rezultate sa svih 68 biračkih mjesta, nakon čega će zainteresovani subjekti moći da ulože prigovore.

Miličević je najavio i pokretanje inicijative za raspuštanje lokalnog parlamenta.

BN

Slične objave

Bubnjević: Pištolj slučajno opalio

D V

NEMA TOLERANCIJE ZA NUKLEARNI PROGRAM Bolton: SAD bi mogle da POJAČAJU SANKCIJE Sjevernoj Koreji

M.

Vežba KFOR-a u Dragašu; Tabloidi: “Čelični prsten” na KiM

M.

2 0 komentara

Ratko Mart 11, 2019 at 6:18 pm

Pa ovo je smesno, lopovi podnose tuzbe, ali je dobar test za tuzilastvo koje s jedne strane ima gazdu, a s druge profesiju.

Odgovori
Banja Luka Mart 11, 2019 at 6:39 pm

Kojim riječima opisati suludu sitaciju u Tesliću?
Uzgred, ima li igdje živih i zdravih vioskih članova SDS-a, od Govedarice pa do sekretarice? Pa čereče im ljude u Tesliću a oni potpuno nestali. Ni glasa jednog???

Odgovori

Ostavite komentar