Region Vijesti

Fabrici ne komentariše stav “drugih strana”, stav EU jasan

Šef Delegacije Eu u Srbiji Sem Fabrici nije hteo da komentariše stavove “drugih strana”, pa ni stav SAD po pitanju Kosova.

On je samo ponovio da se Brisel zalaže za postizanje sporazuma koji će biti pravno obavezujući, uz punu normalizaciju odnosa.

Fabrici je to rekao upitan da prokomentariše nedavnu izjavu američkog državnog podsekretara za politička pitanja Dejvida Hejla “da je stav SAD uzajamno održivo priznanje Kosova i Srbije”.

“Vi znate kakav je stav Evropske unije o priznanju Kosova, on je jasan. Mi se zalažemo za postizanje sporazuma koji će biti pravno obavezujući uz punu normalizaciju odnosa”, rekao je Fabrici novinarima.

Fabrici je rekao da ne želi da komentariše ni stavove drugih strana, ni moguće ishode dijaloga.

Hejl je pre nekoliko dana u Prištini izjavio da se Kosovo nalazi “pred ključnim korakom”, na putu ka prosperitetnijoj budućnosti, a da je način da se to postigne “sveobuhvatan, obostrano koristan sporazum izmedju Srbije i Kosova”, u kojem ključnu ulogu ima “održivo uzajamno priznanje”.

Slične objave

HERCEGOVAC RASTURIO DODIKA I ČOVIĆA: “Maske polako padaju sa lica lažnih patriota i nacionalista koji su opljačkali sopstveni narod …”

D V

Preminuo generalni direktor Međunarodne agencije za nuklearnu erengiju

D V

“Srbija dio EU? Zašto da ne, sreo sam se s predsjednikom”

M.

Ostavite komentar