Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Bivši specijalac opljačkao banku?

Naoružani razbojnik, maskiran kapuljačom, upao je danas oko 14 časova u poslovnicu ”Sparkasse banke” u Lukavcu, odakle je, prijeteći oružjem, odnio za sada neutvrđenu sumu novca.

Dežurni tužilac Tužilaštva TK u izjavi za „Avaz“ je rekla kako preliminarni rezultati istrage govore kako je pljačkaš sa sobom odnio veću količinu novca.

“Riječ je o pljački koju još vodimo po NN počiniocu. U toku je saslušavanje većeg broja svjedoka, kao i izuzimanje video snimka s nadzornih kamera. Sutra ujutro ćemo imati preciznije informacije o novcu koji je odnesen i o počiniocu” – dodala je ona.

Prilikom pljačke razbojnik je suzavcem poprskao čuvara. Njega je zbrinula ekipa Hitne pomoći, a potom je prevezen na UKC Tuzla, odakle je nakon zbrinjavanja pušten na kućno liječenje.

Od izvora bliskih istrazi, Avaz saznaje kako je pljačku počinio nekadašnji pripadnik Jedinice za specijalne namjene MUP-a TK, koji trenutno radi u jednom javnom preduzeću.

Uviđaj su obavili službenici Policijske stanice Lukavac. Prve informacije sugerisale su da je pljačku izvelo nekoliko razbojnika.

Istraga se nastavlja.

(Avaz)

Slične objave

Gitanas Nauseda novi predsjednik Litvanije

M.

Sprema se kolektivna tužba protiv “Krio sejva”: Traže odštetu za matične ćelije

M.

SAD uvele sankcije i svemirskim agencijama Irana; “Koriste ih kao izgovor”

M.

Ostavite komentar