Republika Srpska / BiH Vijesti

Begić podnosi krivičnu prijavu

Kako je prethodno i najavio, Ivan Begić, saradnik narodnog poslanika Draška Stanivukovića podnijeti će sutra krivičnu prijavu protiv Miloša Bandića, zaposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske, odnosno načelnika Odjeljenja za imovinske delikte, prevare i falsifikate zbog prijetnji smrću koje su mu prilom saslušanja 13. februara upućene od strane Bandića.

Begić je prethodno izjavio da MUP Srpske protiv njega i Stanivukovića vodi montirani proces u cilju političkog progona i diskreditovanja u javnosti.

– Krivična prijava je prvi korak koji ćemo poduzeti kako bi inspektor koji mi je prijetio smrću bio na odgovarajući način sankcionisan – smjenom, oduzimanjem ovlaštenja i otkazom iz MUP-a. Takođe, o slučaju su upoznate mnoge međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava kao i međunarodna zajednica, rekao je Begić danas.

Prethodno je MUP podnio krivičnu prijavu protiv Begića i Stanivukovića zbog neovlaštenog tonskog snimanja i prisluškivanja. Da su to krivično djelo počinili obojica su demnatovali.

– Njima ne odgovara kada ja radim. Ne mogu me zaustaviti. Dok god postojim, govorit ću. Ne dotiču me krivične prijave i montirani procesi, rekao je Stanivuković.

– Protiv Miloša Bandića podnosim krivičnu prijavu zbog „ugrožavanja sigurnosti” jer je moja sigurnost od stane inspektora ugrožena zbog ozbiljnih prijetnji da će mi lišiti života, teško tjelesno povrijediti, lišiti slobode ili mi na drugi način nanijeti zlo. To kaže Zakon. A ja poručujem da neću odustati sve dok Bandić ne dobije zasluženu kaznu. Da dobije samo nekakav disciplinski postupak je sramota za instituciju kakva je MUP. Izjave iz policije da se radi samo o bahaom ponašanju su upravo bahate i sa ciljem opravdavanja prijetnji Bandića, zaključuje Begić.

Begić takođe dodaje da ima informaciju iz krugova policije da su inspektori koju su u vrijeme saslušanja sa njim bili u prostoriji morali dati izjavu da su se u prostoriji nalazili samo Bandić i Begić, a sve sa ciljem da se montira proces da je Begić snimao policijskog inspektora.

Begić će prijavu predati sutra, 11.3.2019.godine u pratnji advokata u 13:00 časova kada je i predviđeno obraćanje medijima.

(BN)

Slične objave

Jaka kiša prouzrokovala nekoliko saobraćajnih nesreća u Banjaluci

M.

Šarović poručuje: Spreman sam da ponudim čelne pozicije DNS-u i SP-u

M.

Požar u Banjaluci, gorjeli vagoni u Ložioničkoj ulici

M.

1 Komentar

racic Mart 10, 2019 at 9:48 pm

Ne mogu “oni” montirati nikakav proces za neovlasteno snimanje.
Niko ne moze zabraniti snimanje VLASTITIH razgovora i
koristenje tih snimaka za SVOJU odbranu. Zabranjena je
samo zloupotreba takvih snimaka.

Odgovori

Ostavite komentar