Region Vijesti

Skandal na HRT: Branitelji ispred natpisa “Ubi Srbina”

HRT je u Regionalnom Dnevniku emitovao prilog u kojem su branitelji davali izjave dok je u pozadini stajao natpis “Ubi Srbina”.

Portal Index.hr tim povodom prenosi da, ako ništa drugo, ovaj najnoviji primer dokazuje da HRT ostaje dosledan u skandalima i da baš nikome odgovornom za tu emisiju i informativni program HTV-a ništa nije bilo sporno.

To je trebalo da bude lepa priča o pozitivnoj akciji i o Korčulanima koji su povodom Dana branitelja došli u Vukovar kako bi pomogli socijalno ugroženim porodicama veterana, ali HRT je i tu uspeo da ugura govor mržnje i parolu o ubijanju Srba, navodi Index.

I tokom izjave jednog meštanina Vela Luke, i tokom izjave Tomislava Josića, javnosti poznatog kao kolovođe protesta u Vukovaru na kojima su se razbijale ćirilične ploče, u pozadini je stajao grafit “Ubi Srbina”.

HRT ili nije briga šta puštaju u etar, ili im poruka o ubijanju Srba ne smeta, navodi Index.

Index navodi da to, očito, nije primetio, ili mu nije smetalo, ni HRT-ov snimatelj na terenu koji je čak tokom Josićeve izjave malo pomerio kameru tako da se još bolje vidi ceo natpis, a nije, primećuje Index, smetalo ni bilo kojem uredniku na HRT-u.

Mogli su ako već snimatelj nije mogao da napravi kadar bez pozadine na kojoj je ispisan govor mržnje, barem da zamagle taj deo, konstatuje portal i dodaje “da ili ih nije briga šta puštaju u etar, ili im poruka o ubijanju Srba na televiziji koju smo prisiljeni plaćati ne smeta”.

Slične objave

Jadransko more zagađeno, postoji opasnost od zaraze

D V

“ČUDNA NEKA INFORMACIJA O SAOBRAĆAJU” Greške se svima dešavaju, a ova je IZAZVALA BURU na društvenim mrežama

M.

Požar u krugu Incela pod kontrolom

M.

Ostavite komentar