Mobilni svijet Tehnologija

Huawei tuži SAD zbog neustavne zabrane Huawei opreme

Kompanija Huawei je odlučila da tuži vladu Sjedinjenih Američkih Država, a kineski gigant tvrdi da Huaweiju nije data šansa da na sudu brani stav američkih vlasti o tome da kineska kompanija predstavlja sigurnosnu pretnju. Kompanija tvrdi da SAD nepravedno kažnjava Huawei, bez pružanja prilike da se kompanija brani i svesno narušava njenu reputaciju.

Tokom konferencije za medije i izlaganja svog stava, Huawei je istakao da američke kompanije imaju slabu “higijenu sajbersigurnosti”, s obzirom na to da su probijanja sigurnosti koja su se desila prethodnih godina (kao što je Equifax) nemaju veze sa kompanijom Huawei.

Huawei takođe ističe da američko blokiranje Huawei opreme i razvoja 5G mreža sprečava razvoj zdrave konkurencije i šteti ekonomiji. Kineska kompanija tvrdi da je njena 5G tehnologija superiorna u odnosu na konkurentsku, te da tehnologija koja dovodi do svetskog napretka ne bi trebalo da ima granice.

“Politizacija 5G tehnologije će samo ddovesti do štete u industriji i poslovanju, a na kraju će potrošače u SAD sprečiti da iskoriste ekonomske i socijalne prednosti koje 5G pruža”, istaknuto je na konferenciju za štampu kompanije Huawei.

Deo Huawei onferenciju za medije, na kojoj je najavljena tužba protiv SAD, moguće je pogledati u videu iznad.

Izvor: The Guardian

Slične objave

Veliki brat: Facebook nas prati čak i kada ga napustimo

D V

Samsung smatra da može da proda 5-6 miliona savitljivih telefona

D V

Špijuniraju WhatsApp: Policija pomaže u istrazi

D V

Ostavite komentar