Mobilni svijet Tehnologija

Analitičari: Apple će najvjerovatnije kreirati sopstvene 5G modeme za iPhone

Tokom MWC-u smo imali priliku da vidimo najave za razne Android telefone koji će biti podržavati 5G, a Apple-ov stav prema 5G standardu je još uvek nejasan. Raniji izveštaji su sugerisali da bi Apple svoje 5G iPhone modele mogao objaviti tek 2020. godine. Međutim, nedavni izveštaj Bloomberga pominje navode analitičara Matthewa Ramsay-a, koji tvrdi da je Apple trenutno u teškoj poziciji.

Ramsay tvrdi da Apple trenutno ima četiri opcije kada je 5G u pitanju, a najrazumnjija i najlogičnija među njima bi bila da kompanija kreira sopstvene modeme umesto da se oslanja na dobavljače. Ovo ne bi bilo prvi put da čujemo ovakve glasine, ali prema Ramsay-u, ovo bi se moglo pokazati kao veoma skupa taktika, koja bi mogla dovesti do toga da Apple ne objavi 5G telefon pre 2020. godine.

Druge opcije, koje je predložio Ramsay, uključuju korišćenje “inferiornih” modema kompanije Intel, koji neće imati mmVave mogućnosti. Još jedna opcija opcija bi bila da se modemi uzmu od kompanija kao što je Samsung, ali bi ovo moglo dovesti do nepovoljnih komercijalnih uslova. MediaTek se pominjao kao potencijalni dobavljač, ali Ramsay ističe da je MediaTek daleko sa razvojem i neće uspeti da se uklopi u vremenski period objave.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, Apple bi mogao da pokuša da reši svoj aktuelni “rat” sa Qualcommom, što bi moglo dovesti do korišćenja Qualcommovih 5G modema.

Izvor: Ubergizmo

Slične objave

Kineski telefoni kao kafa i slatkiši: Xiaomi uveo inovativni način prodaje svojih uređaja FOTO

D V

Intel najavio alatku za automatsko overklokovanje

D V

Xiaomi patentirao telefon sa izrezom i dvije kamere u dnu ekrana

D V

Ostavite komentar