Auto-moto Noviteti

Svjetska premijera: Novi Mercedes CLA Shooting Brake

Mercedes je iskoristio sajam automobila u Ženevi da predstavi drugu generaciju kompaktnog kupe-karavana CLA.

Nakon nove kupe-limuzine CLA, debitovala je i Shooting Brake verzija ovog automobila.

Mercedes CLA Shooting Brake druge generacije porastao je u odnosu na odlazeći model, i to za 48 mm u dužinu i 53 mm u širinu, dok je međuosovinsko rastojanje sada veće za 30 mm.

Jedina dimenzija na automobilu koja je manja u poređenju sa prethodnikom je visina, ali novi model je niži za svega 2 mm.

Prednji deo automobila praktično je preslikan sa standardnog Mercedesa CLA, dok zadnji deo krasi tipična “Shooting Brake” linija.

Unapređen je i prtljažnik koji je sada veći za 10 litara nego ranije, pa njegova zapremina sa uspravljenim zadnjim naslonima dostiže 505 litara.

Enterijer je takođe identičan kao na kupe-limuzini CLA, uključujući veliku MBUX digitalnu instrument tablu koja se sastoji od dva povezana ekrana.

Mercedes se pohvalio da je poboljšao i aerodinamiku vozila, pa koeficijent otpora vazduha sada iznosi 0,26, što je opet nešto lošiji rezultat u odnosu na kupe-limuzinu (0,23).

Paleta motora sastoji se od benzinskih i dizel jedinica koje su dostupne i u Mercedesu CLA, a snaga se na točkove prenosi pomoću manuelnog ili automatizovanog menjača sa duplim kvačilom.

Osim prednjeg, dostupan je i opcioni 4Matic pogon na sva 4 točka.

Za početak, u vrhu ponude biće CLA 250 Shooting Brake sa 225 ks i sedmobrzinskim DCT menjačem sa duplim kvačilom.

Više tehničkih detalja o ovom modelu biće poznato kasnije tokom godine, a CLA Shooting Brake na tržišta širom sveta stiže u septembru.

B92

Slične objave

Renault dvosmjerno povezuje električne automobile na mrežu

D V

Acura NSX sa novim bojama

V.R.

Ovako bi mogao da izgleda Audi RS7

V.R.

Ostavite komentar