Hardware i software Tehnologija

Thunderbolt 3 postaje USB4?

USB Promoter Group je objavio USB4 specifikacije, koje zahvaljujući Intelovom doprinosu sa Thunderbolt standardom nude 40Gbps protok i dva puta poboljšanja u odnosu na USB 3.2 Gen 2X2 (koji je tek nedavno predstavljen).

Ovo znači da je Intel predao Thunberbolt 3.0 standard USB Promoter grupaciji, efektivno omogućavajući da Thunderbolt 3 postane naredna verzija USB-a. Istovremeno, standard zadržava punu kompatibilnost sa USB 3.2, USB 2.0 i Thunderbolt 3 verzijama.

Počevši sa Ice lake-om i dolazećim Intelovim 10nm procesorima, kompanija planira da Thunderbolt 3.0 integriše direktno u svoje čipove. To će Intel načiniti jednim od prvih proizvođača sa podrškom za USB4 standard, što je prednost na koju Intel računa kada je tržišna trka sa AMD-om u pitanju.

Intel je tako osigurao da kompanijin Thunderbolt standard bude prihvaćen od strane svih najvećih proizvođača, a istovremeno im nudi i jasnu prednost u odnosu na konkurenciju, kada je u pitanju implementacija USB4 podrške.

Kompletne specifikacije USB4 standarda će biti objavljene tokom USB Developers Days 2019 događaja, ali se očekuje da će USB4 u najvećem delu biti modifikovana verzija Thunderbolt 3 standarda.

Izvor: Overclock3d

Slične objave

Cijene DRAM-a bi mogle biti niže za 25% do kraja godine

V.R.

Intel Core i9-9900KS bi mogao koštati oko 600 dolara

V.R.

Samsung Galaxy S11 će koristiti 108MP senzor druge generacije

V.R.

Ostavite komentar