Republika Srpska / BiH Vijesti

Miličević ostaje načelnik Teslića

Milan Miličević ostaje načelnik opštine Teslić, potvrđeno je za Srpskainfo, nakon prebrojavanja glasova iz četiri sporna sela: Očauša, Mladikovine, Blatnice i Vlajića.

-Ispostavilo se da je sve u šta smo sumnjali tačno, ali zbog kršenja zakona će krivično odgovarati svi koji su u tome učestvovali: od članova biračkih odbora, do vozača koji su vozili vreće sa glasačkim listićima i policajaca koji su pratili vozila. Uprkos svemu rezultat glasanja je jasan: ubjedljiva većina građana je protiv mog opoziva. Ipak, to nije najbitnije. Bitno je da je u Tesliću pobijeđen strah, da smo pokazali kako treba organizovati izbore i da ćemo na osnovu toga tražiti reformu izbornog sistema – rekao je Miličević za Srpskainfo.

Na pitanje novinara da li će sarađivati sa Vladom RS, Miličević je dogovorio da takva saradnja s njegove strane nikad nije bila sporna”.

-Jedva čekam da se sretnem sa predsjednicom Željkom Cvijanović i premijerom Viškovićem i jedva čekam da oni silni milioni, koje su u minuloj kampanji obećavali Tesliću stignu do nas – rekao je Miličević.

Nakon glasanja o opozivu, koje je održano u nedjelju, glasovi iz spornih vreća iz četiri sela prebrojani su danas u prostorijama Komisije za provođenje referenduma u Tesliću.

Učinjeno je to po nalogu Republičke izborne komisije. Iako je aktom, koji je potpisao predsjednik RIK-a Oliver Blagojević, propisano da će prebrojavanju glasova prisustvovati i mediji, policajci nisu dozvolili pristup novinarima.

(Srpskainfo)

Slične objave

Kćerka vozača kamiona koji je UBIO DJEVOJČICE moli za razumijevanje

M.

Automobil udario trudnicu S DJETETOM U NARUČJU, oboje hitno prevezeni u bolnicu

M.

Ko je manijak s Novog Zelanda? Opsjednut je muslimanima, Breivikom i teretanom

Igor Mudrinić

2 0 komentara

Miroslav Mart 6, 2019 at 8:58 pm

Nije mi jasno da je vrh SDS-a potpuno nestao iz javnosti dok traje agonija u Tesliću Niko, od Govedarice pa do zadnjeg skretarčića ni mukajet. Miličević i ljudi oko njega su ostali sami. Po drugoj strani, toliko javno pokazanog nasilja i kršenja zakona od strane Izborne komisije, Policijie i SNSD-a u Tesliću i nikom ništa – niko nije odgovarao a izgleda da će samo Bogdnić dobiti po nosu od svog šefa ali zbog neuspjelog pokušaja smjene.

Odgovori
Васкрсија, Бања Лука, Република Српска Mart 6, 2019 at 9:20 pm

Мирославе, нисмо уређена држава…..
Ово код нас је најгори вид каубојског капитализма….
А СДС је пола сијенке од правог СДС-а…. ја Говедарици не бих дао да предсједава мјесном заједницом а камо ли странком…. благо Баји док је СДС овакав…. Баја нема конкуренцију….
И то је наш проблем, највећи….

Odgovori

Ostavite komentar