Svijet Vijesti

“Gube osećaj, još jedan dokaz američke arogancije”

Najave Vašingtona da bi sankcije mogle biti uvedene svim pristalicama predsednika Venecuele Nikolasa Madura su arogantne i nezakonite, rekao je Sergej Lavrov.

“Mi nemamo ni vremena ni volje da, iskreno kažem, komentarišemo sve arogantne i nezakonite opaske iz Vašingtona”, rekao je ruski šef diplomatije na konferenciji za novinare posle razgovora s ministrom spoljnih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata Abdelom bin Zaidom el Nahjanom.

Lavrov je naveo da je “ovo još jedan dokaz da američka diplomatija brzo gubi osećaj i sposobnost da koristi diplomatske instrumente i prelazi na jezik koji nikada nije bio karakterističan za diplomatiju”, prenosi TAS.

Ruski ministar izrazio je nadu da ovakve poteze Sjedinjenih Država neće slediti u i druge države.

Ranije danas, savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Bolton upozorio je strane finansijske institucije da će se suočiti sa sankcijama ako obavljaju transakcije u korist Madura i njegove vlade, navodi agencija

Bolton je naglasio i da SAD razmatraju uvođenje novih sankcija Venecueli s ciljem da se izvrši pritisak na vladu predsednika Nikolasa Madura.

Slične objave

Srbac: Na udaru Vrbasa 40 kuća

D V

Iran: Počeli smo

M.

Kadri Veselji preti: Progon sličan Holokaustu; Kukavice, bićete uhapšene

M.

Ostavite komentar