Republika Srpska / BiH Vijesti

Mile Šimić osuđen na 15 godina zatvora za surovo ubistvo

Mile Šimić (57) iz Dragičine kod Gruda sklopio je sporazum o priznanju krivice kojim mu je izrečena kazna od 15 godina zatvora za ubistvo muškog novorođenčeta. Kazna mu je izrečena nakon što je Kantonalni sud u Mostaru danas prihvatilo sporazum.

Postupak u odnosu na njegovu suprugu Mladenku Šimić (26) je razdvojen.

Prema navodima iz optužnice, Mile Šimić je 6. septembra došao u Mostar po suprugu, koja je taj dan napuštala bolnicu nakon poroda, i to u pratnji dvoje maloljetne djece.

Nakon što su zajedno krenuli vozilom prema Čitluku, u namjeri da ubiju novorođenče, Šimić je zaustavio automobil na Kobilovači pored makadamskog proširenja. Njegova supruga je tada izvela djecu iz automobila da ne bi vidjela šta će njihov otac učiniti i s njima se udaljila. Šimić je sa zadnjeg sjedišta uzeo korpu s novorođenčetom i bacio je u provaliju.

Novorođenče je glavom udarilo o tvrdu podlogu i zadobilo teške povrede glave, usljed kojih je nastupila smrt. Supružnici su se vratili u vozilo i zajedno s dvoje djece krenuli prema Mostaru i preko Žovnice se uputili u Grude.

Šokantan slučaj otkriven je 12. septembra prošle godine. Šimići su roditelji troje maloljetne djece, koja su smještena u „Majčino selo“ u Međugorju.

Mile Šimić se od 12. septembra nalazi u pritvoru, dok se njegova supruga brani sa slobode.

(Avaz)

Slične objave

Tegeltiji honorar od 44 000 KM?!

D V

EU da promijeni uticaj na BiH

D V

Željka i Ranka o povećanju plata

D V

Ostavite komentar