Region Vijesti

Srbija uputila notu Austriji, Tončev otputovao u Beč

Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Ivica Tončev očekuje od Austrije da pojača mere bezbednosti srpskih diplomatsko-konzularnih predstavnistava.

On je istakao da to treba uraditi kako bi ubuduće bili sprečeni incidenti kao što je ispisivanje grafita “OVK” na zgradi konzulata u Beču.

“O bezbednosti diplomatsko-konzularnih predstavnistava Srbije u inostranstvu brine zemlja domaćin, u ovom slučaju Austrija. Posle incidenta, jutros je predata nota austrijskom ministarstvu spoljnih poslova. Očekujemo da austrijski nadležni organi u što kraćem vremenskom roku pronađu počinioce ovog dela”, naveo je Tončev u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Na zgradi u kojoj se nalazi Konzularno odeljenje Ambasade Srbije u Beču nepoznate osobe ispisale su tokom noći grafit “UČK”, što je na albanskom skraćenica za bivšu Oslobodilačku vojsku Kosova (OVK).

Tončev je zbog tog incidenta odmah otputovao u Beč.

On je u izjavi naveo da se “u Beogradu i Srbiji vodi računa o svim stranim predstavništvima” i da Srbija očekuje da to važi i za njene objekte u inostranstvu.

“Što se tiče Albanaca, smatram da ovim pokazaju veliku nervozu i sve veće nezadovoljstvo, jer Srbija očigledno dobro radi svoj posao, posebno na polju spoljno-političkih odnosa, tako da više ne prolaze njihove laži”, dodao je Tončev.

Slične objave

Haos u Gruziji: Demonstranti pokušali da uđu u parlament

M.

U Kraljevu primijećene aktivnosti Vojske Srbije

M.

“Nisam optimista, postoji mogućnost da mu povećaju kaznu”

M.

Ostavite komentar