Region Vijesti

Grafit “OVK” na zgradi Konzulata Srbije u Austriji

Na zgradi u kojoj se nalazi Konzularno odjeljenje Ambasade Srbije u Beču tokom noći nepoznata lica ispisala su grafit takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (UČK) zbog čega Ambasada traži pooštravanje mjera bezbjednosti srpskih diplomatsko-konzularnih predstavništava u Austriji.

Ambasada Republike Srbije uputila je danas verbalnu notu Ministarstvu spoljnih poslova Austrije u kojem austrijske vlasti obavještava o grafitu terorističke organizacije kosovsko-albanskih ekstremista OVK, koji je napisan na zgradi u kojoj se nalazi Konzularno odjeljenje Ambasade Srbije.

Ambasada je Ministarstvo pozvalo da obavijesti sve nadležne institucije Austrije o ovom događaju, i da preduzmu sve mjere kako bi otkrili počinioce.

Takođe Ambasada zahtijeva i pooštravanje mjera bezbjednosti diplomatskih predstavništva naše zemlje u Beču, Salcburgu.

“Ovaj događaj zasigurno ne doprinosi smanjenju tenzija i ponovnom uspostavljanju dijaloga u Briselu o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, koji je zbog serije jednostranih mjera vlasti u Prištini prekinut. Ambasada smatra, s tim u vezi, ovaj incident kao dalju provokaciju i dovođenje u opašnost diplomatskih predstavništava Srbije, što je suprotno Bečkoj konvenciji o diplomatsko-konzularnim odnosima”, navodi se u noti.

Državni sekretar u Ministarstvu inostranih poslova Srbije Ivica Tončev zadužen za bezbjednost i kontrolu diplomatsko-konzularnih predstavništava u svijetu, hitno je otputovao u Beč kako bi se na licu mjesta upoznao sa situacijom na terenu.

Slične objave

Na brojeve iz ovih zemalja se ne javljajte već ih prijavite

M.

Vulin tvrdi da je srpski narod PREŽIVIO GENOCID, nije ga počinio

M.

U Srpskoj i danas neradni dan

M.

Ostavite komentar