Republika Srpska / BiH Vijesti

Analiza o standardu u Srpskoj, Srbiji i Hrvatskoj: Svako ima ČIME DA SE POHVALI, sveukupno stanje LOŠE

U Hrvatskoj su plate i penzije duplo veće nego u Republici Srpskoj, u Srbiji je najbolji odnos broja radnika i penzionera, dok su u Republici Srpskoj za stotinak maraka veće plate nego u Srbiji.

Ovo je zaključak na osnovu kratke analize Srpskainfo o broj zaposlenih, penzionera, prosječnim platama i penzijama u Republici Srpskoj i nama najbližim zemljama – Hrvatskoj i Srbiji.

Tako u Republici Srpskoj zvanično ima nešto više od 291.000 zaposlenih, koji su prijavljeni na obavezne vidove osiguranja. Njihova prosječna plata je 887 maraka.
Zaposleni u Srpskoj obezbjeđuju penzije za gotovo 260.000 penzionera. Januarska prosječna penzija iznosila je 374,70 KM.

U Srbiji ima nešto više od 2,8 miliona radnika, koji primaju prosječnu platu od 867 maraka. Evidentirano je oko 1,7 miliona penzionera sa prosječnim penzijama od 383 marke.

Podaci zvaničnih institucija u Hrvatskoj pokazuju da imaju gotovo 1,4 miliona zaposlenih i da je njihova prosječna plata 1.650 maraka. Kod komšija je evidentirano nešto više od 1,2 miliona penzionera, koji mjesečno u prosjeku dobijaju oko 631 marku.

SrpskaInfo

Slične objave

Ko je najveći uvoznik oružja na svijetu

M.

Bar: Zmija pala sa drveta i ujela djevojčicu za ruku

M.

Region u strahu: Među izbjeglicama i džihadisti

M.

Ostavite komentar