Fudbal Sport

Fulam uručio otkaz Ranijeriju

Fudbalski klub Fulam otpustio je svoj dosadašnjeg menadžera Italijana Klaudija Ranijerija.

Na mesto trenutno pretposlednjeg tima lige, kao vršilac dužnosti doći će Skot Parker.

Ranijerijeva poslednja utakmica, ukupno 17. u karijeri na klupi Fulama, završila se porazom od Sautemptona od 2:0.

67-godišnji Ranijeri je u novembru prošle godine preuzeo čelo tima sa Krejven Kotidža od sprskog stručnjaka Slaviše Jokanovića, čoveka odgovornog za ulazak Fulama u Premijer ligu.

Italija je pobedio na samo tri meča od ukupno 17, te samo dodatno produbio krizu Fulama i zasluženo dobio otkaz u ekipi koja, doduše, ima verovatno najgori sastav u najjačoj ligi Engleske.

“Klaudio je došao u klub u teškoj situaciji, dobio je ekipu koja je u prethodnih osam mečeva osvojila tek jedan bod. Odmah se video njegov doprinos, ali nije mogao da održi dobre rezultate. Zahvalan sam mu na trudu i on iz kluba odlazi kao naš prijatelj. Siguran sam da će uskoro doživeti neki uspeh”, naveo je predsednik ekipe Šahid Kan.

Ranijeri nije imao ni izbliza uspešan boravak na Ostrvu kao u svom prethodnom mandatu, kada je 2016. osvojio titulu sa Lesterom i napravio verovatno najveći uspeh u istoriji Premijer lige.

On je sa Fulamom u novembru potpisao višegodišnji ugovor.

“Naravno da sa mrazočaran skorašnjim rezultatima i time što nismo mogli da održimo dobre rezultate kao što su bili kada sam došao. Zahvaljujem se klubu, igračima i navijačima na podršci koju su mi pružili tokom boravka”, rekao je Ranijeri.

Podsećamo, za Fulam trenutno nastupaju dva srpska fudbalera. Aleksandar Mitrović je vođa ne samo napada, već i cele ekipe, dok se u januaru pridružio i bivši igrač Liverpula Lazar Marković.

Slične objave

Lekler posle pobjede u Monci: Ovo je sve o čemu sam sanjao kao dijete

Z.K

Ibišević zaradio isključenje, gađao loptom golmana u glavu

V.R.

Nadal o Londonu: Nadam se da ću biti spreman

V.R.

Ostavite komentar