Košarka Sport

Đorđević: Idemo na zlato – što Srbija ne bi pobijedila Amerikance?

Aleksandar Đorđević, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, rekao je da reprezentacija naše zemlje na Svetskom prvenstvu u Kini cilja medalju.

Srbija se kvalifikovala na Mundobasket, koji će se održati u Kini od 31. avgusta do 15. septembra. Srbija će na tom takmičenju braniti osvojeno srebro iz 2016. godine.

Popularni “Sale nacionale” ne samo da veruje u medalju u Kini, već ističe i da je to “njihova dužnost”.

“Medalja je oduvek bila cilj naše reprezentacije, to breme nosim još iz mladih igračkih dana. Isto tako od prvog dana na mestu selektora Srbije naglašavam da je naša dužnost da idemo na medalju. I to ne na bilo koju, već na zlatnu. Ako nam neko na terenu pokaže da je bolji, svaka mu čast”, rekao je Đorđević za “Politiku”.

Đorđević veruje da njegovi izabranici mogu da pobede “drim tim”.

“Znam da svima deluje da su Amerikanci nedodirljivi, ali svojevremeno sam rekao našim igračima: ‘Neko će ih pobediti, zašto to ne bi bila Srbija?’. Time sam im jasno stavio do znanja o čemu razmišljam”, dodao je selektor.

Srbija će na Mundobasketu biti među nosiocima zajedno sa domaćinom Kinom, SAD, Španijom, Francuskom, Argentinom, Litvanijom i Grčkom.

Podsećamo, Amerikanci su Srbiju savladali i na Olimpijskim igrama i na pomenutom Svetskom prvenstvu 2016. U finalu OI bilo je 96:66, a u finalu SP 129:92 za SAD.

Slične objave

Majami: Danilovićeva protiv Sakari, Krunić protiv Soribes Tormo

Z.K

Dupla pobjeda Ferarija u Singapuru!

Z.K

Điangsu se rasipa novcem, Bejlu plata milion evra za nedelju dana

Z.K

Ostavite komentar