Јoš jedna zemlja otvorila granicu za državljane Srbije - BIGportal.ba
Region Vijesti

Јoš jedna zemlja otvorila granicu za državljane Srbije

Državljani Srbije od sutra, 24. septembra, mogu da uđu na teritoriju Kipra ukoliko posjeduju negativan PCR test, ne stariji od 72 časa, saopštile su kiparske vlasti, što je objavljeno i na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Određene kategorije lica test mogu da urade po dolasku na Kipar (o sopstvenom trošku).

To su kiparski državljani, njihovi supružnici iz drugih zemalja i njihova maloljetna djeca; lica koja imaju regulisan boravak na Kipru; lica koja imaju specijalnu dozvolu za ulazak od strane Vlade Kipra; lica koja dolaze iz države u kojoj nije moguće da se uradi testiranje na virus korona, navodi se na sajtu MSP Srbije.

Kako se dodaje, svi putnici moraju da posjeduju kiparsku propusnicu za let (CyprusFlightPass) kako bi im bilo dozvoljeno ukrcavanje.

Sva neophodna dokumenta mogu da se nađu i popune elektronski najviše 24 časa preij leta na cyprusflightpass.gov.cy .

Kazna za neposjedovanje Flight Pass iznosi 300 evra.

Kiparske vlasti prethodno su revidirale svoju listu sigurnih zemalja kada je riječ o Kovidu-19 i grupu zemalja čijim državljanima nije potreban negativan PCR test svele na svega osam.

Srbija, koja je bila u trećoj kategoriji sada je premještena u drugu kategoriju zemalja sa smanjenim rizikom, ali većom neizvjesnošću u odnosu na grupu A, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Kipra.

TANJUG

Danas objavljeno

Srpski predsjednik i premijerka dolaze u četvrtak u Banjaluku

M.

Žestok odgovor: UEFA izbacuje superligaše i fudbalere!

Zeljka

Analena Berbok kandidatkinja Zelenih za njemačku kancelarku

M.

Ostavite komentar