Јednomjesečni pritvor za dvoje uhapšenih u akciji "Hirurg" - BIGportal.ba
Hronika Vijesti

Јednomjesečni pritvor za dvoje uhapšenih u akciji “Hirurg”

Opštinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor za dvoje uhapšenih u akciji “Hirurg” zbog sumnje na zloupotrebu položaja i primanje dara, dok je drugo dvoje pušteno na slobodu. U pritvoru će ostati ljekar Dragiša Đogović i medicinska sestra Eldina Handžić, dok je prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo za određivanje pritvora…

Opštinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor za dvoje uhapšenih u akciji “Hirurg” zbog sumnje na zloupotrebu položaja i primanje dara, dok je drugo dvoje pušteno na slobodu.

U pritvoru će ostati ljekar Dragiša Đogović i medicinska sestra Eldina Handžić, dok je prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo za određivanje pritvora odbijen za ljekare Emira Barakovića i Harisa Pandžu, prenosi portal Kliks.

Pritvor je određen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, prikriti dokaze te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Svi oni su zaposleni u Opštoj bolnici “Prim. dr Abdulah Nakaš”, a uhapšeni su prošlog petka zbog sumnje na zloupotrebu položaja i primanje dara.

Akciju su sproveli službenici MUP-a Kantona Sarajevo uz asistenciju Obavještajno-bezbjednosne agencije, a po nalogu kantonalnog Tužilaštva.

Klix.ba

Danas objavljeno

Procurio dokument: Ukrajinci sami oborili helikopter ministra unutrašnjih poslova?

Vanja A

U operativnoj akciji “Flaj” četiri lica lišena slobode

Vanja A

Petković: Kurti najveća prepreka napretku u procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine

Vanja A

Ostavite komentar