Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

NAJTRAGIČNIJI MJESEC: Crna statistika o poginulima na drumovima Srpske

Juli je zavio u crno Republiku Srpsku. Samo u prvih 10 dana ovog mjeseca u saobraćajnim nesrećama u RS poginulo je 8 mladih ljudi.

Da se ljeti događa mnogo više saobraćajnih nesreća, pogotovo onih sa kobnim ishodom, i da u njima najčešće stradavaju mladići i djevojke, pogotovo noću, poznato je već godinama. Stastistike, međutim, upozoravaju da najtragičniji mjesec na drumovima Republike Srpske nije juli nego avgust.

Tako je prošle godine, u avgustu oboren tragični rekord. U osmom mjesecu 2018. u Srpskoj je, prema podacima Agencije za bezbjednost saobraćaja, u sabraćajnim nesrećama poginulo 25, a povrijeđeno 372 ljudi. I prethodnih godina avgust je bio koban za mnoge na drumovima Srpske.

Tako je od 2013. do 2018. u ovom mjesecu bilo ukupno 85 žrtava saobraćajnih nesreća, dok je boj povrijeđenih u tih pet godina bio čak 1.858. To faktički znači da je svakog avgustovskog dana, u prosjeku, 12 ljudi učešće u saobraćaju platilo životom ili zdravljem. Među njima je najviše mladih ljudi, u dobi od 18 do 27 godina, pokazuju statistike.

Stručnjaci upozoravaju da su vodeći uzroci teških saobraćajnih nesreća brza vožnja i vožnja u pijanom stanju, a nerijetko i umor vozača može imati kobne posljedice.

SrpskaInfo

Related posts

Iran: Vratićemo se na situaciju prije potpisivanja sporazuma

D V

Afera Selefije: Direktor OBA Osman Mehmedagić saslušan u Tužilaštvu BiH

M.

Drhtanje pokrenulo debatu: Kada Merkelova treba da “preda štafetu”?

D V

Ostavite komentar