Republika Srpska / BiH Vijesti

Čekamo izvještaj o “potkivanju”

Ambasada BiH – Zabrinuti smo zbog svih dešavanja vezano za Grupu -Pravda za Davida- čekamo izvještaj Pribea.

Gospodja Suzana Radanović, majka ubijenog Davida Dragičevića imala je u Banja Luci sastanak sa predstavnikom Ambasade SAD u BiH Corej Gonzales, koji je izrazio žaljenje i zabrinutost zbog svega što se dešava sa Davidovim ocem, Davorom Dragičevićem, majkom Suzanom, a posebno sa članovima Grupe “Pravda za Davida” na skupovima u Banja Luci.

On je istakao da Ambasada SAD u Sarajevu pomno prati sve što se dešava sa Grupom “Pravda za Davida”, kao i nasrtaje policije na njene članove i progon pojedinaca.

Gospodin Corej Gonzales je istakao da Ambasada SAD u BiH čeka izvještaj njemačkog pravnog eksperta gospodina Pribea, koji piše iscrpan i detaljan izvještaj o stanju u pravosudju u BiH, posebno slučajevima “Dragičević” i “Memić”, ali i aferi “potkivanje” u koju je umiješan Tegeltija.

Planiran sastanak majke Suzane i sa ambasadorom SAD u BiH Ericom Nelsonom.

Dvadesetjednogodišnji Banjalučanin David Dragičevića je nestao 18.marta 2018. godine, a nekoliko dana kasnije je nadjeno njegovo beživotno tijelo na ušću Crkvene u rijeku Vrbas. Do danas za njegovo ubistvo niko nije odgovarao, niti je sudski procesuiran.

Njegova porodica otac Davor i majka Suzana Radanović kreću sa skupovima “Pravda za Davida” 26.marta i do danas je održano 471 takavo okupljanje u Banja Luci, devet mjeseci na Trgu Krajine, a potom ispred Hrama Hrista Spasitelja. Sa oba mjesta ih je policija RS prognala i zlostavljala prilikom brutalnog uklanjanja.

Članovi Grupe “Pravda za Davida” trenutno se okupljaju svako veče na klupama ispred dvorišta Hrama.

David je sahranjen prvo u Banja Luci, a nakon toga roditelji su njegove posmrtne ostatke eshumirali i sahranili u Beču, gdje danas živi otac Davor i majka Suzana.

(Infomedia Balkan)

Related posts

Privedeno 18 lica tokom protesta

M.

Tramp predložio 4,7 biliona dolara za budžetsku godinu, za zid sa Meksikom 8,6 milijardi

M.

“Neću isplatiti račun za Bregzit ako ne bude bolji sporazum”

M.

Ostavite komentar