Tehnologija World-wide-web

Google Photos za Android dobija brojne nove funcije

David Lieb, vođa Google Photos projekta je na Twitteru otkrio šta nas to u budućnosti očekuje od popularnog servisa. On je u odgovorima na povratne informacije korisnika otkrio i novine koje stižu u Google Photos za Android.

Prva među njima je ručno tagovanje lica. Trenutno nije moguće izabrati fotografiju i povezati je sa licem ukoliko aplikacija ranije nije prepoznavala to lice. Ovo će se promeniti u budućnosti.

Mobilna aplikacija će dobiti parametre pretrage za nedavno ubačene fotografije, što je prethodno bilo dostupno samo na vebu. Ovo će korisnicima omogućiti da lako vide i obrađuju fotografije koje su ubacili, čak i ako su to učinili pre više godina.

Obrada vremenskih oznaka (timestamp) takođe stiže na Android aplikaciju. Deljenje fotografija ljubimaca stiže u partnerske biblioteke, tako da će vlasnici ljubimaca moći da od Google Photos zatraže da servis pošalje sve fotografije ljubimaca njihovim partnerima.

Takođe, u nekom trenutku će biti moguće brisanje fotografija iz biblioteke tokom pregleda albuma, kao i favorizovanje stvari u deljenim albumima (zajedno uz lajkovanje).

Izvor: Android Police

Related posts

Savršeno rješenje za fotografisanje u mraku – Huawei P30 Pro

D V

Prvi snimak pomračenja Sunca: 120 godina kasnije

V.R.

Ako bi Kina “izašla u susret američkim zahtjevima”, Tramp će rado “olakšati restrikcije za Huawei”

D V

Ostavite komentar