Pljačka: U bijegu pucali na policiju

Objavljeno: 13.5.2019.


Policajci u Hercegovini imali su burnu noć tragajući i sukobljavajući se s četvoricom pljačkaša koji su provalili u dvije benzinske pumpe. U toku potjere došlo je i do razmjene vatre, a pljačkaši su identifikovani i očekuje se njihovo privođenje.
Grupa pljačkaša prvo je noćas uz prijetnju vatrenim oružjem opljačkala benzinsku pumpu “INA” na Bijači, da bi potom iz Zapadnohercegovačkog kantona prešla u Hercegovačko-neretvanski gdje su provalili i u drugi sličan objekat.

Nešto oko ponoći Policijska uprava Mostar obaviještena je od kolega iz Ljubuškog o oružanoj pljački, te da su se osumnjičeni vozilom marke audi udaljili u pravcu Mostara.

“Policijski službenici PU Mostar pojačali su nadzor na području grada Mostara i šire. U 00:40 policijske parole dobile su dojavu da je u toku provala na benzinskoj pumpi ‘Petrol’ na području Žovnice. Brzom intervencijom policijskih snaga PU Mostar blokiran je regionalni put Mostar-Široki Brijeg, te drugi lokalni putevi na području Kozice prema Miljkovićima”, kazali su iz MUP-a.

Operativnim radom locirano je i blokirano golf 5, bijele boje. Tri lica naoružana sa dvije automatske puške i pištoljem napuštaju vozilo, te ignorišu upozorenje policijskih službenika da se predaju, već okreću vatreno oružje u pravcu policajaca.

“Zbog direktne prijetnje smrću i ozbiljnih povreda, policijski službenici Interventne grupe PU Mostar ispaljuju iz službenog naoružanja hitce u smjeru osumnjičenih, koji bježe u obližnju šumu u smjeru regionalnog puta Mostar – Široki Brijeg. Policajci PU Mostar s vodom policijskih službenika Jedinice za operativnu podršku, nastavili su operativne radnje na terenu. Krim-tehničkim radnjama utvrđen je identitet osumnjičenih te je pronađeno zapaljeno vozilo Audi A6, gdje postoji osnovana sumnja da je korišteno u izvršavanju krivičnih djela. Pretresom vozila marke golf 5 pronađeno je još vatrenog naoružanja, municije, te raznih predmeta koji se koriste pri provalama”, rekli su.

Koordinisanom razmjenom operativnih informacija PU Široki Brijeg, PU Ljubuški i PU Mostar utvrđen je identitet osumnjičenih te će biti privedeni na kriminalističku obradu u PU Ljubuški gdje postoji osnovana sumnja da su počinili krivično djelo razbojništva na benzinskoj pumpi Bijača. Isto tako, osumnjičeni se mogu dovesti u vezu s izvršenjem nekih krivičnih djela koja su počinjena u posljednjem periodu u HNK.

(Klix)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *