Ferari sprema novi motor za Veliku nagradu Španije

Objavljeno: 8.5.2019.


Ferari očajnički želi da prekine dominaciju Mercedesa, pa samim tim donose novi motor svojim vozačima i to dve trke pre nego što je to bilo predviđeno.
Mercedes je ostvario dvostruku pobedu na sve četiri trke ove sezone, a Ferari je tokom tih trka bio konstantan jedino u problemima, kako mehaničkim i elektronskim tako i vozačkim.

Novi motor koji će Fetel i Lekler imati u svojim bolidima koristiće potpuno nov sistem za gorivo koji će doneti bolji performans, a očekuje se i poboljšanje na aerodinamici, pa je šef Ferarija Matija Binoto rekao kako čitav tim grize da bi bio što bolji.

“Ljudi u Ferariju su se prilično potrudili kako bi doneli rešenja u vidu poboljšanja rezultata ekipe. Trenutno zaostajemo za Mercedesom u šampionatu, ali imamo šansu da ih stignemo, što znači da će novi delovi na našim bolidima itekako biti od koristi i možemo reći da su ključ ove sezone”, rekao je Matija Binoto.

Ferarijev najbolji rezultat ove sezone je treća pozicija – dve koje je ostvario Sebastijan Fetel u Kini i Azerbejdžanu i jedna za Šarla Leklera u Bahreinu. Ipak, Lekler je bio na korak od pobede u Bahreinu, sve dok nije došlo do kratkog spoja na jednom od cilindra, pa je uz pomoć “sejfti kara” ipak zadržao mesto na pobedničkom postolju.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *