“OVO JE BILA SJAJNA TRKA” Kenijci pobjednici banjalučkog polumaratona

Objavljeno: 20.4.2019.


Kenijac, Paul Tiongik pobjednik je polumaratonske trke u Banjaluci. Kenijac je banjalučkim ulicama trasu od 21 kilometra istrčao u vremenu 1:02:31.
Nakon Tiongika kroz cilj su protrčali njegovi sunarodnjaci Noel Hitimana i Evans Kipngetich Tanui.

– Prezadovoljan sam ostvarenim rezultatima. Ovo je bila sjajna trka za mene. Pohvalio bih organizaciju i atmosferu na samoj trci. Sve je bilo odlično – izjavio je Tiongik.

Banjalučki festival “Run and more weekend” nastavlja se u toku dana, a epicecentar dešavanja je tvrđava Kastel.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić danas je na Trgu Krajine ozvaničio start Druge polumaratonske trke u okviru “Vivija ran end mor vikend” festivala.

Radojičić je rekao novinarima da ovakva vrsta događaja podstiče afirmaciju i posjećenost Banjaluke, te da je zbog toga i organizovana manifestacija “Proljeće u Banjaluci” koja u periodu od 10. aprila do 10. juna obuhvata više od stotinu događaja.

Radojičić je rekao da će u tom periodu biti održan niz događanja, među kojima su konferencije, sajmovi, koncerti, međunarodni sportski događaji, sve ono što čini sliku jednog grada.

Banjaluka je od 19. do 21. aprila domaćin jednog od najznačajnijih trkačkih Festivala u regionu “Vivija ran end mor vikend”.

Osim polumaratona, danas će biti održane trke na 10 kilometara i ekipna trka na pet kilometara.

Za vrijeme trajanja ovog festivala u Banjaluci je izmijenjen režim u odvijanju, što podrazumijeva potpunu obustavu vožnje na pojedinim saobraćajnicama.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *