Holivudska glumica progovorila: Kao što znate, silovana sam tri puta

Objavljeno: 15.4.2019.


50-godišnja glumica nikada nije otkrila imena svojih zlostavljača.
Holivudska glumica Ešli Džad odlučila je da na konferenciji “Women in the World” progovori o vrlo ličnoj i bolnoj temi, o događaju koji joj je zauvijek obilježio život.

Naime, glumica je bila jedna od govornika na panelu o trenutnom stanju feminizma u svijetu, na kojem je odlučila otvoreno da prepriča svoje iskustvo u vezi abortusa.

Ešli je publici u dvorani otkrila kako je donijela odluku o prekidu trudnoće jer je bila silovana od strane oca djeteta. Ona je dodala kako bi, u slučaju da je donijela odluku da zadržii dijete, otac dobio pravo na starateljstvo od strane države.

FOTO: PROFIMEDIA

Razlog zašto sam htjela da ispričam svoje iskustvo ovde jeste to što sam vrlo otvorena i kao što svi znaju, silovanje sam preživjela tri puta. Nakon jednog od njih ostala sam trudna i vrlo sam zahvalna što sam imala siguran i legalan abortus. Silovatelj, koji je iz Kentakija, imao bi očinska prava i u Tenesiju, odakle sam ja. Morala bih da budem roditelj zajedno sa čovjekom koji me je silovao”, izjavila je Ešli.

50-godišnja glumica, koja nikad nije otkrila imena svojih zlostavljača, bila je među prvim holivudskim glumicama koje su optužile reditelja Harvija Vajnštajna za sekusalno zlostavljanje.

 

Glossy

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *