Iznenadićete se kada vidite kako izgleda najinovativniji grudnjak dosad

Objavljeno: 12.4.2019.


OSIM što drže grudi na mjestu, prema potrebi ih podižu ili obuzdaju. Grudnjaci su sastavni dio ormara svih žena, ali o njima rijetki razmišljaju kao o “inovativnim proizvodima”.
Ipak, Lexus je odabrao proizvod koji je dobio nagradu “Lexus dizajn 2019. godine” te koji je predstavljen tokom nedjelje mode u Milanu, a koji je itekako inovativan. Pogađate, riječ je o grudnjaku. I to ne bilo kakvom.

Iza naziva “Algoritamska čipka” skriva se grudnjak koji je dizajnirala Lisa Marks, a napravljen je posebno za žene koje su prošle mastektomiju. Naime, jedna od osam žena će se suočiti s invazivnim rakom dojke, a sve veći broj žena će se odreći rekonstruktivne kirurgije i implantata pa je ova dizajnerica uvidjela kako je došlo vrijeme da se i veš prilagodi potrebama svih žena.

Izrađen je uz pomoć nove tehnike koja uključuje algoritamsko definiranje uzorka za izradu trodimenzionalne čipke, a kako navodi “CoolHunting.com”, dizajniran je na temelju skeniranja tijela te konsultacija. Konačni proizvod izbjegava osjetljiva područja nakon operacije i ističe oblik ženskog tijela, umjesto da ga skriva. Osim toga, ovaj grudnjak djeluje kao alternativa rekonstrukciji i implantatima.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *