EuroNCAP: SUV modelima najviše ocjene za bezbjednost

Objavljeno: 28.2.2019.


Na prvim “kreš” testovima u 2019. našla su se tri SUV vozila iz najnovije automobilske produkcije i nisu razočarala.
Nezavisna agencija koja se bavi ispitivanjem i ocenjivanjem bezbednosti novih modela na evropskom tržištu, EuroNCAP testirala je novu Hondu CR-V, Mercedes G klase i potpuno novi model – Seatov najveći SUV, Tarraco.

Sva tri modela ocenjena su sa maksimalnih 5 zvezdica i u skladu sa trendom da nova SUV vozila uglavnom dobijaju najviše ocene za bezbednost.

Honda CR-V zabeležila je 93% uspešnosti na polju zaštite odraslih putnika u vožnji, 83% u oblasti bezbednosti dece-putnika, 70% za zaštitu pešaka i 76% za elektronske sisteme asistencije, kojima EuroNCAP daje sve više na značaju prilikom testiranja.

Tako je, na primer, novi CR-V opremljen skupom aktivnih bezbednosnih tehnologija i tehnologija za asistenciju vozaču, objedinjenih u sistemu Honda Sensing.

Ova tehnologija koristi kombinaciju informacija radara i kamere, uz mnoštvo tehnološko naprednih senzora za upozoravanje i asistenciju vozaču u potencijalno opasnim situacijama.

Što se tiče nove Mercedesove G klase, EuroNCAP je ovom modelu takođe dodelio visoke ocene za bezbednost: 90% za odrasle, 83% za decu, 78% za prešake i 72% za elektronske sisteme pomoći vozaču.

Treći SUV model koji je ispitivan u ovoj turi testova imao je najbolje ocene od sva tri vozila. Naime, Seat Tarraco, najveći SUV u gami španskog proizvođača zabeležio je čak 97% uspešnosti na polju zaštite odraslih putnika, 84% u oblasti bezbednosti dece-putnika, 79% za zaštitu pešaka i 79% za elektronske sisteme asistencije, pa se može smatrati i nezvaničim pobednikom prve ture EuroNCAP “kreš” testova u 2019.

U nastavku možete pogledati video-snimke ispitivanja sva tri modela:

Honda CR-V

Mercedes G klase

Seat Taracco

B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *