Ne vode istragu, montiraju proces

Objavljeno: 11.2.2019.


“Mom advokatu Ifetu Feragetu su vezane ruke. U banjalučkom tužilaštvu ne sprovode nikakvu istragu oko ubistva mog sina Davida. Od prvog dana samo montiraju proces”, kazao je Davor Dragičević, otac ubijenog Davida.
On ni u intervjuu Srpskainfo nije želio otkriti gdje se nalazi.

“Još ne mogu reći gdje se nalazim. U zemlji sam Evropske unije; ovdje je slobodna teritorija i tu ću za sada ostati. Ovdje svi imaju slobodu i oni koji tu žive, kao i oni koji dođu”, rekao je Davor Dragičević.

Na pitanje da li je tražio azil u nekoj od zemalja, odgovara:

“Azil nisam tražio, a pomogli su mi prijatelji i dobri ljudi. Oni koji su vidjeli situaciju u kojoj sam se ja našao i hvala im za to”.

Govoreći o daljim koracima, Davor Dragičević kaže da su oni isplanirani.

“Mom advokatu Ifetu Feragetu su vezane ruke. U banjalučkom tužilaštvu ne sprovode nikakvu istragu oko ubistva mog sina Davida. Od prvog dana samo montiraju proces.

U Austriji bi trebalo da bude završena registracija pokreta `Pravda za Davida`. To će biti za čitavu Evropu i svijet. Trenutno uspostavljamo kontakte sa zemljama Evropske unije. Već smo ih ranije upoznali o tome šta se dešava u Banjaluci, a sada ćemo im dostaviti i dokaze”, kazao je Dragičević.

Što se tiče njegove izjave da je iz Banjaluke otišao iz straha za život i da li je i od koga dobijao prijetnje smrću, Dragičević objašnjava da je mislio na institucije Republike Srpske, na MUP RS.

“Oni su krenuli u ličnu osvetu sa mnom. Oni u Srpskoj nemaju nijedan problem zadnjih 11 mjeseci, osim Davora Dragičevića i grupe `Pravda za Davida`. Oni imaju problem sa nama zato što tražimo samo da se utvrdi istina i provede sudski postupak protiv ubica.

Oni su me htjeli likvidirati, htjeli su me zatvoriti da nikad više u životu ne izađem. Dok bih bio u zatvoru oni bi montirali sudske procese protiv mene. Već oni imaju više od hiljadu spremnih prijava protiv mene, koje su neosnovane i bez ijednog dokaza.

Ovo nam namjerno rade, jer sad ne mogu registrovati pokret pošto su protiv mene podignute optužnice”, rekao je Dragičević.

Mišljenja je da banjalučko tužilaštvo i policija neće nikada priznati da su ubili Davida Dragičevića.

“Pokušali su na razne načine da sakriju istinu. Pokušali su to i sa onim advokatskim timom, ali im nije uspjelo”.

Očekujete li da Tužilaštvo BiH prezume slučaj i mogu li oni otkriti istinu, on odgovara:

“Ako Tužilaštvo BiH preuzme slučaj, onda treba naći časnog i poštenog tužioca, koji hoće i smije da uzme predmet. Da uzme sve dokaze i da riješi slučaj, ali i to će biti veoma teško. Niko me do sada nije kontaktirao iz Tužilaštva BiH. Po mojim informacijama, postoje stanovišta da se očekuje da Tužilaštvo Republike Srpske riješi taj slučaj, ali ja to ne očekujem”.

(Srpska.info/BN)

2 thoughts on “Ne vode istragu, montiraju proces

  1. Hajd ne smaraj više klošaru jedan.pa ko tebi više šta vjeruje.pa smrt rodjenog djeteta si unovčio.srad da te bude.

    1. Dragane smradu jedan botovski. Čitam odavno tvoje komentare po ovom portalu i ne mogu da vjerujem kakva ljudska olupina treba da budeš da bi pisao to što ti pišeš za sitne pare. Čak i da je robotizovano botovanje mislim da bi imalo više morala od tebe. Smradino.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *