Mađarska: Za drugo dijete 12 000 evra, treće 36 000 evra, četvrto oslobađanje poreza na prihod!

Objavljeno: 11.2.2019.


Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da će njegova vlada znatno povećati finansijsku pomoć i olakšice porodicama sa više djece.
I to uključujući doživotno izuzeće od plaćanja poreza na prihod.

U govoru o stanju nacije Orban je kazao da će poreza na prihod doživotno biti oslobođene žene koje rode najmanje četvoro djece.

Nove mjere treba da podstaknu žene da rađaju više djece i da tako zaustave pad broja stanovnika u Mađarskoj.

Orban je naveo da te politike predstavljaju “odgovor Mađarske” na negativne demografske trendove, a ne na imigraciju.

On je međutim ponovio svoju raniju tvrdnju da lideri EU žele da napune Evropu migrantima s drugih kontinenata.

Podsjećamo, mađarski premijer Viktor Orban najavio je prošle sedmice i nove subvencije za sve žene koje se udaju prije 40. godine, kao i nove pogodnosti za novovjenčane parove i porodice.

– Sve manje i manje djece se rađa u Evropi. Što se tiče Zapada, njihov odgovor je imigracija. Za svako dijete koje nedostaje, trebalo bi da se nađe novo i tek onda će brojevi biti na mjestu. Ali nama nisu potrebni brojevi. Nama su potrebna mađarska djeca – rekao je u svom obraćanju naciji Orban.

On je najavio novi program u sedam tačaka koji će donijeti nove pogodnosti za novovjenčane parove i porodice.

Nove mjere će omogućiti porodicama koje imaju najmanje dvoje djece da dobiju subvencije za kupovinu kuće, kao i za kupovinu automobila.

Žene mlađe od 40 godina koje se udaju prvi put, imaće mogućnost da dobiju subvencije od deset miliona forinti (36 000 dolara). Trećina tog duga se otpisuje kada žena rodi drugo dijete, a nakon trećeg, dug se u potpunosti opisuje.

– To je odgovor za Mađare. Ne imigracija – rekao je Orban.

Tanjug

2 thoughts on “Mađarska: Za drugo dijete 12 000 evra, treće 36 000 evra, četvrto oslobađanje poreza na prihod!

  1. To sto radi Premijer Madjarske g.Orban Viktor za svoj narod je odlicna stvar za poboljsanje nataliteta.Kad zena rodi,ona je TRI godine na porodiljskom.Neka se politicari R.Srpske ugledaju na ovaj primjer pa ce biti vise volje djecom.Takodje ce doci do smanjenog odliva mladih ka inostranstvu,u suprotnom za PET godina politicari nece imati kome pametovati.What is going to be?

  2. Bravo!!!!!
    A sta radi ova nasa bagra od politicara? Teraju omladinu, to je genocidna politika i to po konvenciji o genocidu, kad se ciljano jedna etnicka grupa proteruje, unistava ili prinudjava na promenu identiteta. Dva od tri faktora iz konvencije su ispunjeni. Genocid protiv vlastitog naroda!

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *