Dvije slike Balkana: Žena koja pruža ruku Kralju i žena koja govori “ipak je on četnik”

Objavljeno: 11.2.2019.


Koliko puta ste se pitali šta znači fraza “21. vijek je”?
Vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti su u centru Splita štanglama i palicama, a nekoliko igrača je povrijeđeno, rekao je direktor ovog kluba Igor Milojević. Utakmica protiv Mornara, koja je trebalo da se igra u subotu uveče, otkazana je, a delegacija se juče prije podneva vratila u Beograd.

Prema pisanju portala Slobodna Dalmacija, trojica vaterpolista Crvene zvezde sjedili su u ranim popodnevnim časovima u centru Splita u kafiću, kada ih je napala grupa još neidentifikovanih napadača i zatražila im da skinu trenerke s klupskim obilježjima, nakon čega su počeli da ih guraju i tuku.

Među napadnutim vaterpolistima bili su Aleksandro Kralj, Dušan Vasić i Miloš Maksimović, a jedino je Kralj skočio u more kako bi spasao živu glavu. Portal “Slobodna dalmacija” objavio je video snimak golmana Zvezde u moru i kako ga lokalno stanovništvo snima, ali i pomaže da izađe iz vode.

Predsjednik vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić je u izjavi za Tanjug rekao da je Kralj morao da ide u lokalnu policiju da da izjavu i da se osjeća dobro, prema njegovim informacijama iz Hrvatske. Splitska policija i dalje traga za petoricom napadača.

Gledajući snimak nekoliko puta zaredom imao sam veliku potrebu da Splićanima koji su golmanu crveno-bijelih pružili ruku kažem – hvala vam. Vjerovali ili ne, postoje ljudi kojima je pružanje ruke čovjeku koji ne može da izađe iz vode refleksna i ljudska reakcija, i pomisliš da bi svako od nas postupio isto… Jer, “21. vijek je”.

Slično sam mislio i ja, sve do 32. sekunde u klipu na kome se čuje glas gospođe koja kaže: “Ipak je on četnik“. Ne bih da zvučim zvanično, ali idealan je trenutak da još jednom postavim pitanje osobama koje razmišljaju poput gospođe sa snimka – šta uopšte znači “21. vijek je”?

Aleksandro Kralj je Crnogorac.

Aleksandro Kralj je golman Crvene zvezde.

Aleksandro Kralj je sportista.

Aleksandro Kralj je došao na sportski događaj.

Aleksandro Kralj je gost u vašoj državi.

Aleksandro Kralj je morao da baci majicu svog kluba da bi spasao sopstveni život.

Aleksandro Kralj je žrtva huligana.

Aleksandro Kralj je ljudsko biće.

Aleksandro Kralj je razlog zbog koga svima sa “on je četnik” devizom kažemo – 21. vijek je. Dozovite se pameti.

 

Izvor: Noizz.rs

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *