Chrome 73 će imati podršku za hardverske media ključeve, automatski PiP

Objavljeno: 10.2.2019.


Google Chrome pregledač za desktop će dobiti veliki broj funkcija u narednih nekoliko verzija, a do sada su se pojavljivali uvidi u neke od funkcija, kao što su izvorni tamni mod, Never-Slow Mode za konstantnije performanse, pregled tabova i drugo.
Sada je izlistano i nekoliko funkcija za media fajlove, koje će stići u Chrome 73 verziji. Ovo uključuje podršku za hardverske media ključeve, automatsku picture-in-picture (PiP) podršku za instalirane PWA-ove, mogućnost preskakanja reklama u PiP video klipovima.

Podrška za media ključeve omogućava lakše kontrolisanje reprodukcije audio/video sadržaja. Biće moguće korišćenje play/pause/skip tastera na tastaturi, za kontrolisanje reprodukcije bez potrebe traženja taba koji emituje sadržaj.

Automatski picture-in-picture mod radi za PWA koji su instalirani na sistemu, a video elementi u okviru aplikacija će ulaziti i izlaziti iz PiP moda u zavisnosti od fokusa. Takođe, biće moguće preskakanje reklama u video sadržaju korišćenjem picture-in-picture metode.

Chrome 73 se trenutno nalazi u Beta kanalu i očekuje se da će u Stable kanal stići za nekoliko nedelja.

Izvor: Neowin

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *