Souza: Imam povjerenja u ono što Novak i ostali rade u ATP Savjetu

Objavljeno: 9.2.2019.


Portugalski teniser Žoao Souza izjavio je kako je imao ponudu da postane član ATP Saveta igrača, ali da je to odbio.
Jedan od razloga zašto je bio u fokusu za tu funkciju jeste i to što govori tečno šest jezika, engleski, francuski, italijanski, španski, katalonski i portugalski.

Istina je, tražili su da budem deo ATP Saveta jer govorim šest svetskih jezika, imam mnogo prijatelja svuda, ali nisam želeo tako nešto da prihvatim. Želim da ostanem u okviru svoje profesije. Nije u pitanju da li nešto volim ili ne, znam samo da ne želim da budem uvučen u pitanja političke prirode“, rekao je Souza.

Na prvom Grend slem turniru sezone bilo je dosta priče oko aktuelne politike u ATP i eventualne smene predsednika Krisa Kermoda. I Souza otkriva da nije sve tako idealno.

Niko ne želi da mu oduzme to što je uradio do sada, ali treba imati u vidu da mu ugovor ističe 2019. Članovi Saveta su tužni zbog pojedinih odluka koje je doneo, a koje ne idu na ruku nama igračima, tako da postoji nezadovoljstvo. Oni koji igraju ne bi trebali da ga podržavaju jer je doneo odluke koje favorizuju turnire, a ne takmičare“, kaže Souza.

Novak Đoković je predsednik Saveta igrača u ATP i Souza kaže da ima poverenja u njega i ostale članove, Kevina Andersona, Jen Hsun Lua, Džona Iznera, Robina Hasea, Sema Kverija, Džejmija Mareja, Brunu Soareša, Vaseka Pospišila i Stefana Travalju.

Oni su naši predstavnici i imam poverenje u to što rade da stvari učine boljim za nas igrače. Imaju punu podršku od tenisera i složiću se sa njihovim odlukama”, zaključio je Souza.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *