Frizura zbog koje ste se smijali mamama i tatama je ponovo u modi

Objavljeno: 8.2.2019.


Ako ste mislili da samo vaša baba još nosi minival, možda bi trebalo da joj zatražite neki savjet – pitanje je trenutka kad će djevojke konačno odbaciti pegle za kosu i zahtijevati loknice.
Sve veći broj žena okreće se bujnim, naizgled prirodnim kovrdžama koje djeluju dosta ležerno, i pretpostavka je da će se minival u narednim mjesecima vratiti u punom sjaju.

Famoznim minivalom žene i muškarci bili su opsjednuti 80-ih godina prošlog vijeka, a kasnije se smijali fotkama na kojima furaju frizuru kao Gale Kerber, koji je se za sve ovo vrijeme nije odrekao.

Gale Kerber

U međuvremenu su zalizane ravne kose preuzimale glavnu ulogu, a pegle za kosu kasnije su još čvršće ustalile taj trend. Proteklih godina prevladali su romantični talasi i bujnije frizure ponovo su se vraćale u modu.

Must have frizuru krajem 2018. i početkom 2019. zamijenili su takozvani “divlji talasi” što je samo malo više kul opis za opušteni minival, neobuzdane kovrdže koje su već zavladale svjetskom scenom i pitanje je trenutka kada će i kod nas.

*

*

Noizz.rs

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *