Hyundai preskače sajam u Ženevi, Kia ima drugačiju strategiju

Objavljeno: 7.2.2019.


Mesec dana uoči početka ženevskog auto-salona, Hyundai je potvrdio da neće izlagati svoje automobile na toj manifestaciji.
Svedoci smo da veliki evropski sajmovi automobila, koji su ranije bili veoma bitni za proizvođače, sve više gube na značaju.

Auto-kompanije se postepeno okreću drugim vidovima promocije i prezentacije novih modela, pa više nije retkost da sajmove u Ženevi, Parizu ili Frankfurtu preskoči po 5-6 velikih svetskih imena iz automobilske industrije.

Kako kažu u Hyundaiju, kompanija ove godine “istražuje druge, inovativne strategije za lansiranje novih modela”, umesto tradicionalnog predstavljanja vozila na sajmu u Ženevi.

Ipak, korejski proizvođač kaže da će biti prisutan na drugom velikom evropskom sajmu automobila, onom jesenjem u Frankfurtu.

Pored Hyundaija, u Ženevi 2019. neće izlagati ni Volvo, Ford, Jaguar i Land Rover. Neki od ovih proizvođača preskaču sajam zbog slabe prodaje na određenim tržištima, a drugi jer nemaju u najavi premijere novih vozila.

Sa druge strane, Hyundaijev sestrinski auto-brend Kia biće prisutan na ovogodišnjem salonu sa svojim automobilima.

Jedan od noviteta ovog proizvođača u Ženevi mogao bi da bude najavljeni novi krosover, baziran na modelu Ceed. Spekuliše se da će ovo vozilo poneti oznaku XCeed i da će biti dostupno samo u verziji sa prednjim pogonom, bez varijante 4×4.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *