230 novih emodžija za 2019. godinu

Objavljeno: 7.2.2019.


Iako je to veliki broj emoji-ja, mnogi od njih i nisu toliko novi. Radije bismo rekli da će postojeći biti raznovrsniji.
Organizacija Unicode Consortium je sastavila listu novih emoji-ja za ovu godinu.

U 2019. godini će u sistem biti uključeno 230 novih opcija, od kojih 175 predstavljaju ljude i tela. Od sada, ten kože i pol parova se mogu kombinovati proizvoljno sa više od 70 različitih varijacija.

Unicode Consortium je neprofitna organizacija koja je zadužena za standardizaciju svih znakova koji su dostupni na Internetu, kako bi oni imali isto značenje širom sveta.

Odbor za donošenje odluka se uglavnom sastoji od velikih tehnoloških kompanija. Dakle, novi orangutan, kocka leda koja se topi ili bionička ruka nije isključivo predstavljena od strane Apple-a ili Google-a, već je ona zajednička odluka.

Međutim, svaka kompanija na svoj način predstavlja ikone, uglavnom sa malim odstupanjem.

Druga važna tema je prikazivanje osoba sa invaliditetom. Od sada motorizovana i ručna kolica izgledaju drugačije i dostupna su u muškoj i ženskoj verziji.

Emoji osoba oštećenog vida sa štapom u ruci, kao i uši sa slušnim aparatom će takođe biti dostupni. I što je najbitnije, dugoočekivano belo srce nam stiže.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *