Huaweijev 5G “preklopnik” – “povezuje budućnost”

Objavljeno: 4.2.2019.


Samsung, Xiaomi i drugi proizvođači već uveliko rade na svojim modelima mobilnih telefona sa savitljivim ekranima, a izgleda da nešto slično priprema i Huawei.
Na Mobile World Congress-u, koji se krajem meseca održava u Barseloni, kineska kompanija bi trebalo da predstavi svoj prvi pametni telefon na preklop sa savitljivim ekranom.

To se može zaključiti iz objave na Huaweijevim nalozima na društvenim mrežama, kojim taj proizviđač najavljuje da će “povezati budućnost”.

Na “pozivnici” je naveden datum i mesto, 24. februar u 14 časova, kada će se Huaweijeva prezentacija biti održana. Grafičko rešenje podseća na mobilni uređaj preklopljen u obliku slova “V”, sa savitljivim ekranom – što je najnoviji trend u industriji mobilnih uređaja.

Nekoliko dana pre ovog događaja Samsung bi trebao da predstavi svoj Galaxy F, takođe telefon na preklop. Biće zanimljivo videti kako će i jedna i druga kompanija ostvariti ovaj koncept i koji će biti upotrebljiviji.

Informacije iz Huaweija navode da bi njihov “preklopnik” budućim kupcima trebalo da ponudi podršku za 5G mreže, ali više informacija za sada nije poznato.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *