Gasi se Gugl+ jer uopšte nije bezbJedna mreža

Objavljeno: 4.2.2019.


Već od danas korisnici više neće biti u mogućnost da kreiraju nove profile, stranice, zajednice i dogadaje
Gugl je odlučio da ugasi svoju društvenu mrežu prošle godine, nakon brojnih bezbednosnih propusta, a krajnji datum je pomeren za početak aprila ove godine, nakon što je otkrivena greška koja je ugrozila 52,5 miliona korisnika. Tehnološki gigant je objavio da Gugl+ posle 2. aprila više neće postojati i detaljno je opisao korake koje će preduzeti do tog dana.

Već od danas korisnici više neće biti u mogućnost da kreiraju nove profile, stranice, zajednice i dogadaje, preneo je sajt B92. Kompanija će istog dana staviti i tačku na mogućnost korišćenja Gugl+ za komentarisanje na Bloger-u, iako će druge platforme imati vremena to da učine do 7. marta. U narednih nekoliko nedelja, tasteri za prijavljivanje putem Gugla+ će prestati da rade i biće zamenjeni tasterima za prijavljivanje putem Gugla, u nekim slučajevima.

Kod onih zajednica koje su sakupile mnogo zanimljivih i važnih podataka, kompanija će moderatorima dati priliku da ih preuzmu početkom marta. Međutim, Google+ za korisnike G Suite-a će i dalje nastaviti sa radom. Uskoro bi trebalo da dobije i novi izgled i nove funkcije.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *