Kia dominira u Kini sa jeftinijom verzijom Stonica

Objavljeno: 24.1.2019.


Južnokorejski brend Kia napravila je pun pogodak sa krosoverom KX1, pristupačnijom verzijom modela Stonic namenjene isključivo tržištu Kine.
Kia je prošle godine do decembra prodala više od 20.000 jedinica KX1 koji je na osnovu toga postao drugi najprodavaniji SUV model na najvećem svetskom tržištu automobila.

KX1 se od originalne verzije Stonic razlikuje po zadnjim svetlima, hromiranoj lajsni na zadnjem braniku i retrovizorima.

Takođe, dnevna svetla su dizajnirana u obliku bumeranga, doduše dostupna su samo u višem paketu opreme, a tu je i dvostruki izduv.

U unutrašnjosti se KX1 ističe oblim cevima, novim volanom i multimedijalnim sistemom sa ekranom osetljivim na dodir na prednjem panelu.

Što se tiče pogonskih jedinica, osnovna verzija stiže sa 1,4-litarskim turbobenzincem sa 95 i 100 KS uparenim sa šestostepenim automatikom ili manuelcem, a dostupan je samo prednji pogon.

Početna cena KX1 koji Kia pravi u saradnji sa lokalnim partnerom Dongfengom je oko 9.000 evra, dok najjeftinija verzija Stonica u Srbiji košta 1,25 MPI sa 84 KS u LX Active paketu opreme i petobrzinskim manuelnim menjačem košta 15.490 evra.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *