Quake 2 sada dostupan za GeForce RTX grafičke karte sa Ray Tracing podrškom

Objavljeno: 20.1.2019.


Quake 2 igra je objavljena pre više od dve decenije, ali sada dobija modernu verziju, zahvaljujući ray tracingu u realnom vremenu. Grupa developera je objavila, ono što nazivaju QUAKE II PATHTRACED ili Q2VKPT. 
Projekat je okarakterisan kao konept vežba i dokaz onoga što se može postići u budućim igrama, sa potpuno implementiranim Ray Tracing efektima. A dobra vest je da je Q2VKPT moguće igrati na GeForce RTX grafičkim kartama.

Kao što je moguće i videti u pratećem YouTube videu, efekti osvetljenja izgledaju odlično, čak i za igru koja je objavljena 1997. godine. Moguće je videti refleksiju svetlosti na podu u zavisnosti od ugla gledanja, zajedno sa osvetljenjem od eksplozija po zidovima i drugo.

Prema navodima tima, koji stoji iza projekta, aktuelne igre kao što je Battlefield V samo površinski obrađuju ono što je moguće da se ostvari sa ray tracingom i još uvek se oslanjaju na tradicionalnu grafiku. Kada se kreće od “jednostavnijih” igara kao što je Quake 2, postoji više prostora da se implementiraju funkcije kao što je Ray Tracing.

QUAKE II PATHTRACED (Q2VKPT) projekat je dostupan preko GitHuba, a igračima će biti potreban moderan GPU poput Nvidia GeForce RTX serije, sa podrškom za Vulkan API.

Izvor: HotHardware

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *