Stanovnici ovog evropskog grada konzumiraju više pice i od Italijana

Objavljeno: 14.1.2019.


Francuska je poznata po svojoj prefinjenoj hrani i vinu, ali svakako nema nikakve veze sa italijanskom. Stoga pica nije na listi savršenih kobminacija uz fino. Tako smo barem mislili…
Foto: Thinkstock

Međutim, pored svih francuskih peciva, kroasana i brusketa, Francuzi su veliki ljubitelji pice. Štaviše, prosečan Francuz godišnje pojede 11 kilograma pice što ih stavlja na drugo mesto u svetu odmah iza Amerikanaca a, zamislite ispred Italijana.

Ljubav prema pici u Parizu pokrenula je i nekoliko baš odličnih picerija koje pri poseti ovom gradu svakako treba da posetite.

foto: thinkstock
  • Louie Louie – prema mišljenju mnogih najbolja picerija u Parizu, a nalazi se u 11. okrugu.
  • Ober Mamma – u vlasništvu Big Mamma grupe koja je vlasnik sedam italijanskih restorana. Zbog gužve dođite i 45 minuta pre nego što ogladnite.
  • Tripletta – nalazi se u 20. otkrugu i totalno se isplati putovanje do ove picerije koje nudi pice u napuljskom stilu i četiri kategorije: krem, klasična, paradajz i kalcona.
  • La Fabrica – u 14. okrugu nalazi se picerija u kojoj možete sesti u izlog pod neonskim svetlom i pravite prolaznicima zazubice. Osim pice, ovde se služe neke i od najboljih pasti u Parizu.
  • La Briciola – u istorijskom okrugu Marais nalazi se picerija koja je idealna za svako doba dana. Poznata je po „belim“ picama, ali i masivnim kalconama. I zamislite, osoblje ovde priča engleski.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *